Çocuğuna Çarpım Tablosunu Öğreten Anne Babalar için 5 Öneri

Çocuğuna Çarpım Tablosunu Öğreten Anne Babalar için 5 Öneri

 

Çarpım tablosu öğrenmek çocukların, öğretmenlerin ve ailelerin büyük sorunlarından biri…  Belki de bu konuda bir yerlerde yanlış yapıyoruz. İşte çocuğunuza çarpım tablosu öğretmenizi kolaylaştıracak 5 öneri…

  1. Basitleştirin.
    Çocuğunuza çarpım tablosu öğretirken önce çarpmanın ne demek olduğunu basitçe ve en basit işlemleri örnek vererek anlatın. 2 kere 2=4 demek ve bunu ezberletmeye çalışmak yerine, 2 kere 2’nin “2 tane 2”anlamına geldiğini öğretmekle işe başlayabilirsiniz mesela… Bunu da evinizdeki meyveler, kuru yemişler ya da nesnelerle görselleştirebilirsiniz.
  2. Biraz Rol Yapın.

Şimdi çarpım tablosunu bilmediğiniz günlerinizi hatırlamaya çalışın. Siz nasıl öğrenmiştiniz? Onunla birlikte bilmiyormuş ve ilk defa öğreniyormuş gibi yapın. Birlikte yeniden öğrenmeyi deneyin. “Çocukla çocuk olmak” çocuğunuza bir şey öğretirken kullanabileceğiniz en etkili metotlardan biridir.

  1. Zaman Tanıyın.

Çocuğunuzun öğrenme ritminin sizinle aynı olmayacağını kabul edin. Sizin seneler önce öğrendiğiniz ve artık alışkanlık haline getirdiğiniz birçok konu ile o ilk kez karşılaşıyor. Çarpım tablosunu öğrenirken hesaplamasına, gerekirse parmaklarını ya da başka nesneleri kullanmasına, durup düşünmesine izin verin. Başlangıçta gösterdiğiniz bu sabrın ne kadar kısa zamanda rahatça öğrenmesini sağlayacağına inanamayacaksınız.

  1. Saygı Gösterin.

Bütün çocukların saygı görmeye hakkı vardır. Öğrenmeye çalışırken onu aşağılamayın. “Derste öğrenmediniz mi? Bak arkadaşın hepsini biliyor, sen daha şunu bile öğrenemedin. Anlamıyor musun? Hiç çalışmıyorsun.” gibi cümlelerin ne size ne de ona faydası var. Zararları ise saymakla bitmez. Bunun yerine öğrenmeye çalıştığı konu hakkında saygılı bir şekilde ve zaman ayırarak onunla konuşun. Her şeyin onun ve sizin için kolaylaştığını göreceksiniz.

  1. Oyunlaştırın.

Çocuklar en kolay oyunla öğrenir. Bunun farkına varan aileler için her şey daha kolay olacaktır. Çocuğunuza bir Matiboom hediye edin ve her akşam yarım saat kadar birlikte oynayın. Oynamak istemiyorsa zorlamayın, siz yetişkinler olarak kendi aranızda oynamaya başlayın. Bir süre sonra büyük olasılıkla size katılacaktır.

Bunun yanısıra arkadaşlarıyla Matiboom oynamasını teşvik edin. Dışarı çıkarken tableti evde unutun mesela, alışveriş sonrası oturduğunuz kafede oynamak için sadece bir Matiboom olsun yanınızda…

Sınıf öğretmeni oyunla öğretmek konusuna olumlu yaklaşıyorsa oyunu sınıfta oynamaları için öğretmeninden izin alın.

Sonuç olarak “Ders çalış çocuğum” demeyin, eğlenceyi Mati’leyin.

Şimdi Mati Oyunlarını;

Web sitemizden

Trendyol Mati

Hepsiburada Mati

Mağazalarımızdan satın alabilirsiniz.